Nya regler i socialfonden, seminarium 13/4

piacssem2

Alla 18 utvecklingsgrupperna (max 2 personer per grupp) i PIACS bjuds in till seminarium den 13/4, kl. 10.00-12.00 hos Röda Korset, Hornsgatan 54, Stockholm.

Arbetet i fonden har riktats om till resultatfokus och det har betydelse för hur ansökningar ska skrivas. På seminariet får du direkt information om detta och annat som är viktigt att veta inför kommande skrivarbete inför PO1-utlysningen som är nära förestående.

Här finns programmet

Här kan du anmäla dig

Här finns presentationen från ESF-rådet som användes under mötet

Här finns presentationen från PIACS-projektet som användes under mötet

En idé som förts fram av ESF-rådet (Ann-Mari Heikkelä och Susan Sundqvist-Pettersson) nu under dialogen som handlar om den kommande PO1-utlysningen var uppe till diskussion under seminariet: en gemensam ansökan från PIACS. Tanken från ESF-rådet var att bygga vidare på det gemensamma lärande som PIACS-projektet skapat.

Om det istället för fem-sex separata ansökningar från PIACS-projektets olika utvecklingsgrupper, skulle kunna göras en gemensam ansökan som omfattar hela utlysningsbeloppet om 30 miljoner kr, så kan det arbete som nu pågår i de 18 utvecklingsgrupperna användas som avsnitt i den gemensamma ansökan.

Det skulle i så fall betyda ett genomförandeprojekt under 2,5 år från och med projektstart (troligen i september 2016) med tydliga delprojekt som fokuserar de olika teman som finns i utvecklingsgrupperna (kvalitet, spridning, finansiering, kompetensutveckling, stödstruktur, hälsa, integration).

De som var på dagens (13/4) seminarium verkade anse att idén om en gemensam ansökan var bra. Vi i projektledningen kommer nu att ställa frågan till PIACS styrgrupp om detta är en väg framåt som har stöd. Om vi får ja på den frågan kommer en intensiv period i maj-juni då vi ska få klart PO1-ansökan, utifrån de texter som skapas i utvecklingsgrupperna, men där vi också måste lösa frågan om organisering av projektägarskapet i ett så omfattande projekt.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *